خانم يلينا برشويلی بانویی مسیحی از خانواده ایی اصیل متولد تفليس گرجستان بودند که پس از ازدواج با آقای حاج مصیب درخشانی به دین اسلام مشرف گردیدند و نام اسم مبارك آمنه را براي خود انتخاب و جایگزین نمودند. از خصوصیات ایشان میتوان به بانویی پاکدامن و از خیرین مدرسه ساز و فعال اجتماعی اشاره نمود که همیشه پشتیبان بزرگی برای همسرشان در کارهای خیر بودند.
حاجيه خانم آمبنه درخشانی همواره چون دوش به دوش همسرشان حاج مصیب درخشانی و برادر وی حاج سیف الله درخشانی در درست کردن حلواشکری و پخش در سطح تهران کمک می نمودند و بعد از چند وقت کارگاهشان را توسعه می دهند و کارخانه حلواسازی شاهین را تاسیس می کنند و امور آنجا را بر عهده میگیرند. ایشان هیچوقت فرزندی به دنیا نیاوردند اما کودکان بسیاری بر دامن ایشان به شایستگی تربیت شدند.
حاج مصیب درخشانی درد جامعه روستای بنیس را در بی سوادی در آن زمان میدانستند و برای رفعش اقدام به احداث مدارس در روستای بنیس کردند، با وجود مخالفان سرسختی داشتند. باز هم اینکار را انجام دادند. با تأسیس مدارس در مقاطع مختلف، سعی می کرد تا با ارائه آموزش به روز و کیفیت بالا، دختران و پسران را به سمت تحصیلات برتر و شغل های مهارتی و ارزشمند هدایت کند. ایشان به این باور داشت که تحصیل و آموزش ممکن است برای آنها یک نیروی تغییر تحول آورده و به آنها کمک کند تا در جامعه برابری و عدالت بیشتری را تجربه کنند.
خدمات ارزنده خانم امینه درخشانی در زمینه ساخت مدارس به همراه همسرشان، تأثیر زیادی بر جامعه و جایگاه زنان داشت. مدرسه سازی نه تنها تجربه نوینی در ایران بود، بلکه برای تحولات اجتماعی و کمک به زنان و مردان برای شرکت فعال در جامعه نقش مهمی داشت. ایشان با همت و تلاش خود علاوه بر ارتقای سطح آموزش در شهرستان شبستر، بر توانمندسازی و اعتماد به نفس آنها نیز تأکید داشت.
با وجود تبعیض و محدودیت هایی که در آن زمان وجود داشت، ایشان با عزم و اراده قوی خود، موفق شدند تا نقش بسیار مهمی در ترویج آموزش سواد در بین اهالی شهرستان شبستر و بهبود وضعیت آنها در جامعه داشته باشند. لازم به ذکر است که حمايت و اقدامات همسر گرجستاني الاصل مرحوم حاج مصیب درخشاني باعث و منشاء اين همه خدمات فرهنگي به روستای بنيس شده است.
خانم امینه درخشانی پس از فوت همسرشان کماکان به مدارس درخشانی که تاسیس کرده بودند توجهی ویژه داشتند و مدرسه دخترانه راهنمایی را در روستای بنیس تاسیس نمودند. در تاریخ 14 تیر ماه سال ۱۳۷۰ چراغ عمر ایشان خاموش گردید و در کنار یار زندگیشان برای همیشه آرمیدند.
از جمله خدمات ارزنده آقای حاج مصیب درخشانی و همسرشان
1. احداث دبستان پسرانه حاج مصیب درخشانی بنیس در سال 1324
2. احداث دبستان دخترانه درخشانی بنيس در سال 1328
3. احداث پیش دبستانی (کودکستان) بنیس در سال 1328
4. احداث دبيرستان درخشانی بنيس در سال 1332
5. احداث دبستان كشاورزي بنيس در سال 1334
6. احداث مدرسه دخترانه راهنمایی در روستای بنیس سال ۱۳۵۹
7. کمک به ساخت کتابخانه ملی تبریز با مشارکت حداکثری مردم
8. کمک به احداث خیریه بنیسی های مقیم تهران