Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/ahalisha/public_html/wp-content/plugins/wp-farsi/includes/pdate.php on line 3
زندگینامه شهید ناصر فیروزکوهی – پایگاه خبری شانجان

زندگینامه شهید ناصر فیروزکوهی

ناصر فیروزکوهی، فرزند مختار در تاریخ هفدهم اسفند ۱۳۲۹ در خانواده ای اصیل در تهران چشم به جهان گشود. ایشان تحصیلات خود را تا مقطع سوم متوسطه ادامه دادند. و پس از آن به کارهای مختلفی، از جمله بافندگی، رانندگی و در نهایت‌ مغازه‌ داری در بازار را تجربه کردند.

ناصر فیروزکوهی از جمله جوانان انقلابی بود که در مبارزات خیابانی بر علیه حکومت پهلوی همراه با دیگر مبارزان شرکت می‌کرد. مبارزات خیابانی در آن دوره زمانی بخشی از جنبش‌ های سیاسی و اجتماعی در جهت تغییر سیستم سیاسی کشور بود. حکومت پهلوی طی سال‌های حاکمیت خود با اعمال قوانین سفت و سخت و سانسور رسانه‌ای محدودیت‌ های سیاسی و کنترل بر آزادی بیان مخالفان خود را به علیه حکومت پیش از انقلاب، هدایت کرده بود. همچنین، در بسیاری از مواقع، اعتراض‌ها و تجمعات خیابانی توسط نیروهای امنیتی سرکوب شده و با استفاده از خشونت به پایان می‌رسیدند.

این مبارزات خیابانی و فعالیت‌های جنبش‌های مختلف در نهایت به رشد و ترویج جنبش انقلابی اسلامی و سقوط حکومت پهلوی در سال ۱۳۵۷ منجر شد. این انقلاب به رهبری آیت‌ الله خمینی تشکیل شد و باعث بن‌ بست قدرت در ایران شد.

با فرمان امام خمینی(ره) در روز ۲۱ بهمن حکومت نظامی و دستور منع آمد و شد در خیابان های تهران شکسته شد و نبرد مردم باتانک های رژیم که صدها شهید و مجروح برجای گذاشت کار رابه جایی رساند که سران ارتش صلاح را در این دیدند که اعلام بی طرفی کنند. بی طرفی ارتش همزمان با هشدار امام مبنی بر این که در صورت ادامه کشتار مردم ایشان مجبور به اعلام حکم جهاد خواهند شد.

۲۲بهمن ماه در حالی شروع شد که فرمانداری نظامی تهران از ساعت ۴بعد از ظهر روز ۲۱بهمن با اعلام مقررات منع آمد و شد فضای رعب و وحشت را به وجود آورده بود . در ساعت ۲ بعدازظهر ۲۱ بهمن، از رادیو اعلامیه فرمانداری نظامی تهران پخش شد. با این وجود امام خمینی در یک اطلاعیه اعلامیه حکومت نظامی را خدعه و خلاف شرع خوانده و تاکید کردند که مردم به مقررات منع عبور و مرور توجه نکنند. امام در این اطلاعیه به مسئولان کشتارهای اخیر هشدار می دهند که اگر جلوی تعدیات و وحشی گری ها گرفته نشود دستور جهاد خواهند داد.

ناصر فیروزکوهی به همراه سایر مبارزین انقلابی در این روز به ترتیب زندان اوین، ساواک، سلطنت آباد، مجلسین سنا و شورای ملی، شهربانی، ژاندارمری و ساختمان زندان کمیته مشترک به تصرف مردم در آوردند. و سپهبد رحیمی فرماندار نظامی تهران توسط مردم دستگیر شد. پادگان باغ شاه و دانشکده افسری، دبیرستان نظام، زندان جمشیدیه، پادگان عشرت آباد و پادگان عباس آباد یکی پس از دیگری تسلیم شدند و آخرین مرکزی که به تصرف درآمد رادیو و تلویزیون بود.

از ساعت ۳ بعد از ظهر هجوم مردم برای تصرف پادگان جمشیدیه آغاز شد و سرانجام پس از چندین ساعت نبرد مسلحانه این پادگان به تصرف مردم در آمد. در جریان حمله به این پادگان گروهی از وزرا و مقامات رژیم پهلوی نیز که زندانی بودند در حمله مردم درصدد فرار بودند که توسط مردم دستگیر و به کمیته امام خمینی تسلیم شدند و در حین این تصرف و درگیری ها ناصر فیروزکوهی به همراه چند نفر دیگر مورد اصابت گلوله مأموران حکومت قرار گرفتند و به شهادت رسیدند.

مزار شهید: بهشت زهرا تهران قـطعـه ۲۴ردیـف۱۷شـماره ۲۵

لینک کوتاه خبر:

https://ahalishanjan.ir/?p=10635

تیلیغات شما اینجاست
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
  • پر بازدید ترین ها
  • داغ ترین خبر ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x