شهر کوزه‌ کنان به عنوان شهر ملی سفال ایران انتخاب شد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان شبستر، کوزه کنان در ارزیابی های کشوری موفق به کسب عنوان شهر ملی سفال گردید.

مطهری فرماندار شهرستان شبستر ضمن تبریک کسب این عنوان برای شهر کوزه کنان افزود: با تلاش‌ها و پیگیری‌های فرمانداری شهرستان، شهرداری و همراهی و همکاری مدیرکل و متولیان امر در اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان امروز شاهد ثبت شهر کوزه کنان به عنوان شهر ملی سفال هستیم.

فرماندار شبستر ادامه داد: امروز روزی به‌ یادماندنی برای مردم خطه کوزه کنان است هنرمندان این خطه، تاریخ، طبیعت و فرهنگ این دیار را به مثل خاک را به هنر کمیا کردن، روایت می‌کنند.

مطهری اظهار داشت: تحقق این امر زمینه‌ساز رونق هنر صنعت سفالگری شهر کوزه‌ کنان و گامی مهم در توسعه گردشگری منطقه بوده و در تقویت و توسعه زیر ساخت‌های این شهرها را در حوزه صنایع‌ دستی ثاثیر گذار خواهد بود.

فرماندار شبستر از تلاش های مدیران استانی و شهرستان، نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی قدردانی کرد.

هر چند قدمت سفالگری در شهر کوزه کنان به عنوان یکی از شهرهای تابع شهرستان شبستر، به طور دقیق معلوم نیست، اما کارشناسان می گویند که لعاب های فیروزه ای سفال های آن شباهت زیادی به رنگ فیروزه ای مسجد کبود ۶۰۰ ساله دارد که در ادبیات معماری با عنوان «فیروزه جهان اسلام» شناخته می شود.

در هر حال شهر کوزه کنان از دیرباز یکی از خاستگاه های اصلی سفال در ایران بوده و سفال های تولیدی آن به دلیل جنس مرغوب خاک رس منطقه و سنت دیرینه سفالگری مردمانش در ایران شهره است.

با وجود اینکه کوزه کنان از شکوه تاریخی اش در سفالگری فاصله گرفته و امروز بیش از ۳۰ کارگاه سفالگری فعال در آن وجود ندارد، اما تولیدات سفالی اش همچنان زینت افزایی منازل مردم ایران زمین و اماکن عمومی و رفاهی از قبیل موزه ها، هتل ها، رستورانها و … است.

خوشبختانه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی با همکاری شهرداری کوزه کنان و فرمانداری شبستر در یک اقدام نیک و پسندیده در صدد برآمده که برای صیانت از تاریخ باشکوه سفالگری آن، این شهر کوچک خفته در حاشیه شمالی دریاچه ارومیه را به عنوان «شهر ملی سفال» ثبت کند.

ناظران محلی با تمجید از این اقدام، تحقق آن را زمینه ساز رونق هنر- صنعت سفالگری شهر کوزه کنان و برطرف شدن خطر انقطاع نسلی در ادامه حیات این هنر می دانند و می گویند موفقیت در اجرای این طرح و تداوم برنامه های مرتبط با آن، می تواند نسل جوان و آیندگان را به رجوع به هنر پدران خود ترغیب کند.

لینک کوتاه خبر:

https://ahalishanjan.ir/?p=10670

تیلیغات شما اینجاست
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
  • پر بازدید ترین ها
  • داغ ترین خبر ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x