عارف غفاری نژاد متولد ۱۳۶۹ در شهر بندرشرفخانه و فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد کارگردانی سینما از دانشگاه تهران هستند و ایشان در حوزه نویسندگی و کارگردانی فعال هستد و در این سال ها با ساخت فیلم های کوتاه: هوار، سلاح، گرگ، تبرئه، حاج ابوالقاسم، لقمه و خداحافظ شهرستان، ستار و … به عنوان کارگردان نمونه در استان آذربایجان شرقی و شهرستان شبستر مورد تجلیل قرار گرفتند. مصاحبه ای داشتیم با آقای عارف غفاری نژاد از کارگردانان جوان و موفق شهرستان شبستر که در ادامه میخوانید.
آقای عارف غفاری نژاد چطور به فیلمسازی روی آوردید؟
علاقه به این کار داشتم و بعدها فهمیدم که بهترین ابزار انتقال پیام برای مردم تصویر هست و با تصویر خیلی بهتر میشود سخن را گفت و در سال های اخیر هم به جد روی به این عرصه آوردم.
به نظرتون چرا فیلمهای کوتاه کمتر ساخته میشود؟
به نظرم من باید به فیلم کوتاه توجه زیادی کرد چون هر فیلمسازی که بتواند در کوتاه ترین زمان مفهوم را برساند و سخنش را بگوید این پایه و اساس میشود برایش تا بر کارهای حرفه ای و سینمایی در آینده مسلط تر شود.
اسامی آثار فیلم های که تا اکنون تولید کردید را لطفاً نام ببرید؟
من فیلمسازی را از چند سال قبل آغاز کردم با ساخت فیلم های کوتاه: هوار، سلاح، گرگ، تبرئه، حاج ابوالقاسم، لقمه و خداحافظ شهرستان و در این اواخر هم به محتوای فیلم زیاد دقت میکنم تا فیلم هایی که میسازم محتوای کلی داشته باشد و سخن برای مخاطب داشته باشد و از پارسال هم فیلم های کوتاه نذری ، هندزفری ، دیوار را تولید کردیم با گروه و هم اکنون هم در پیش تولید فیلم کوتاه ( ستار) هستیم تا ان شاالله با گروه در بهار ۱۴۰۰ به مرحله تولید برسانیم.
شما به عنوان کسی که خودتان فیلمساز هستید به نظرتان بهتراست که چطور به فیلم کوتاه نگاه کنیم؟
به عنوان یک مدیوم مستقل یا راهی برای رسیدن به سینمای بلند باید دید بر فیلم کوتاه طوری باشد که فیلمنامه ی فیلم محتوا داشته باشد تا بیننده در پایان فیلم پیام آن را دریافت کند.
از دید شما، مسائل و مشکلات فیلم کوتاه ایران را چطور می توان طبقه بندی کرد؟
مشکل فیلم کوتاه در ایران به طور کلی سرمایه گذار کمتر سراغ کارهای کوتاه می آید و زیاد بر سینمای حرفه ای فوکوس میکنند ولی پایه و اساس سینمای حرفه ای همین فیلم های کوتاه است.
در مورد فیلم های خودتان که ساختید استقبال در شهرستان و استان چطور بود؟
فیلم هایی که ساختم استقبال خوبی از آنها در شهرستان شبستر شد و علی الخصوص فیلم خداحافظ شهرستان که اکرانش سال ۹۸ بود آبان ماه در سینمای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شبستر که استقبال پرشور مردم از این فیلم شد و در فضای مجازی هم چه اینستاگرام یا تلگرام فیلم های قبلی نیز با استقبال مردم روبرو شده است.
چرا میل شما به فیلم های کوتاه از فیلم های مستند یا بلند بیشتر است؟
واقعیت اینکه من با گروه فیلم های کوتاه تولید میکنیم تا انشاالله با یاری خدا به سینمای حرفه ای برسیم.
فعالیتهای هنریتان از چهزمان و چگونه آغاز کردید؟
از سال ۸۹ آغاز کردم دوران دانشجویی که با بچه های دانشگاه یک گروه تشکیل دادیم کارهای فرهنگی انجام میدادیم تا اینکه عاقبت ما را به سمت سینما و فیلمسازی کشاند.
چرا فیلم کوتاه؟ آیا این ایده هاتون کشش تبدیلشدن به یک فیلم بلند را ندارند؟
چرا ایده ها کشش تبدیل شدن به فیلم بلند رو دارن ولی چون ساخت فیلم کوتاه آدم رو قوی تر میکنه برا ادامه کار فعلا اینطور میسازیم.
با کدام یک از افرادی را که تا اکنون با آنها کار کرده اید سبک و سیاق کارش را بیشتر می پسندید؟
تصویر برداران: حبیب بدری، مسعود تاریخی و رضا صلحی و…. که هر سه تصویربردار کاربلدند
و با جلیل شندی خواننده خوش صدا و یونس شهباز صدابردار کاربلد
چند مورد از کتاب های مورد علاقه تان در حوزه کارگردانی و سینما را نام میبرید؟
کتاب مبانی پیش تولید فیلم و کتاب اصول کارگردانی
ساخت فیلم کوتاه چه تاثیری در جامعه خواهد داشت؟
بالاخره اثری که تولید میشه اون هم اثر تصویری تاثیرش را در جامعه خواهد گذاشت و زمانی تاثیر میگذارد که فیلم از دغدغه ها باشد.
در آخر مصاحبه اگر از کسی تشکر میخواهید بکنید بفرمایید؟
قدردانی میکنم از ریاست محترم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شبستر آقای اللهوردیان و ریاست محترم اداره تبلیغات اسلامی شهرستان شبستر حاج آقا مسن و قدردانی میکنم از گروهمون که در کنارم هستند و کارها را باهم پیش میبریم انشاالله همیشه سلامت باشند و آرزوی سلامتی برای همه مردم و هنرمندان عزیز