مصاحبه با نوید اشهر شانجانی پژوهشگر برتر در حوزه کارآفرینی

۱. لطفا در ابتدا معرفی کامل از خود داشته باشید ؟

نوید اشهر شانجانی، متولد ۱۱ فروردین ۱۳۷۹ در تهران، دارای تحصیلات کارشناسی ارشد در رشته نانو بیوتکنولوژی از دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم. در سال ۱۳۹۸ در زمینه نانو بیوتکنولوژی فعالیت‌های تخصصی انجام دادم و در این راستا چهار تیم استارتاپی با نام های موسسه آموزشی زیستافن، مرکز خانه نخبگان جنوب تهران ؛ شرکت پرورش میکرو جلبک امیران؛ تیم کیت های تشخیصی دایانیل در حوزه‌های بیوتکنولوژی و هوش مصنوعی تشکیل دادم. این استارتاپ‌ها به موضوعاتی چون کیت‌های تشخیص زخم معده و اعتیاد هستند. از سه سال پیش به عنوان مدیر فروش در شرکت‌های سیناکلون و لیوژن فارمد مشغول به فعالیت هستم و در زمینه فروش و مارکتینگ در حوزه دارویی و بیوتکنولوژی، به ویژه در زمینه‌های مرتبط با سرطان و هموفیلی، فعالیت می‌کنم.

۲.دوران کودکی خودتان را چگونه گذارندین؟

در خانواده‌ای فرهنگی بزرگ شدم؛ و دبیرستان شاهد درس خواندم و در دانشگاه البرز قزوین کارشناسی پذیرفته شدم و بورسیه دانشگاه تهران گرفته و دوره کارشناسی را در دانشگاه تهران گذراندم و سپس تحصیلات کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه دادم.

۳. توضیحاتی درباره رشته تحصیلیتون بیوتکنولوژی بفرمایید؟

رشته بیوتکنولوژی از جمله های تخصص هایی است که مردم اطلاعات کمی دارند رشته بیوتکنولوژی یکی از رشته‌های مهم و رو به رشد در علوم پایه و علوم زیستی است که تمرکز آن بر روی مطالعه و استفاده از موجودات زنده و فرآیندهای زیستی به منظور توسعه محصولات و فناوری‌های جدید است. این رشته به ویژه در زمینه‌های ژنتیک، تولید واکسن، و کیت‌های تشخیصی اهمیت زیادی دارد و به دلیل نوآوری‌های مداوم در این حوزه، نیاز به دانش و مهارت‌های جدید همواره احساس می‌شود.

۴. تیم خود را چگونه تشکیل دادید و خصوصیات بارز تیم شما چیست؟

در خصوص تیم سازی که یکی از مهم ترین مباحث هست و یکی از اصولی ترینش در بحث تیم سازی شرکت ها و استارتاپ ها اولین کارمان رو با کمک شتابدهنده انجام دادیم و قبل از آن آشناییت زیادی نداشتیم. بعد چند وقت در حوزه فروش و مارکتینگ یک سری مشخصات گلچین شده مشخص کردند مثل: خصوصیات رهبری، اجرا، تدوین، پیگیری بر اساس مهارت و توانایی ها انتخاب کردند و یه سری خصوصیات روانشناختی مثل انعطاف پذیری، پشتیبانی، مشخص کردن اهداف شخصی و تیمی و… با این مشخصات تازه شما میتوانید یک تیم سازی خوب و مشخص داشته باشید در یک تیم عین حال میتوانه که خیلی قوی پیش ببره می‌تونه دست انداز های زیادی هم داشته باشه حتی اگر یک نفر اشتباه انتخاب بشه.

۵. مهمترین عامل در موفقیت یک کسب‌ و کار به نظر شما چیست؟ نقش انگیزه رو در این میان بفرمایید.

مهمترین عامل در مورد کسب و کار بحث تیم سازی هست وقتی یک تیم تکمیل داشته باشی و تیم یک رهبر خوب داشته باشه که بتونه تقسیم وظایف کنه شما هر بیزینسی داشته باشی میتونی موفق باشی مثل مجموعه های بزرگ که داره الان اتفاق می‌افته وارد جزئیات نمی شوند و به اصل داستان و رسیدن به هدف مد نظرشان هست می پردازند و به نظر من اگر یک تیم بتونه از حاشیه به دور باشه انعطاف پذیر باشه پشتوانه و پیگیری داشته باشه و صبر داشته در کار و بتونه در کنار همدیگر قرار بده می‌تونه موفق باشه.

۶. چه پیشنهادی برای کسانی که می خواهند مجموعه خود را راه‌اندازی کنند و کسانی که میخواهند تازه در حوزه پزشکی ورود کنند دارید؟

کسانی که میخواهند مجموعه خودشون را راه اندازی کنند پیشنهاد بنده ابن است که یک تیم سازی کوچک داشته باشند اگر نمی توانند اول خودشان را بشناسند بعد ببینید چه هدفی دارند و بعد تصمیمی بگیرند که میخواهند مراجعه کنند به فردی که اون مسیر رو رفته و رسونده به جایی نخواهند از مسیر اون فرد استفاده کنند شاید بخواهند از طریق اون فرد راه خودشون را هموارتر کنند اگر کسی میخواد در حوزه پزشکی فعالیت کنه این باید یه سری مهارت هارو آموزش ببیننه و پس از یاد گرفتن مهارت ها اگر اعضایی داشته باشه در رابطه با اهدافش با همدیگر صحبت کنند و در صورت تفاهم با هم یک تیم بسازند و بعد از اون به شبکه سازی، یکی از مهم ترین مسائلی هست که وجود داره و کار کردن تو این حوزه حتما نیاز داره. مراکز شتابدهنده و خبری بسیار زیاده که فقط با یک تماس شما میتونید از اطلاعاتشون بهرمند بشین شما باید آمادگی این رو داشته باشند که قراره شکست بخورید ممکن است جایی کمتر سود کنید آمادگی هر مسئله ای رو باید داشته باشند. تقریباً از هر ۱۰ استارتاپ یک یا دو نفرشون موفق می شوند باید با این دید باید بروید جلو  که ممکن است شکست بخورید ولی درس هایی از شکست تجربه می کنید که در موفقیت نیست.

۷. مهمترین دغدغه ای که اکنون با آن مواجه هستید چیست؟

دغدغه های که الان باهاش مواجه هستم بحث تصمیم گیری و بازار هست که واقعاً شرایط را غیرقابل پیش‌بینی کرده چه در بحث سود و چه در بحث ضرر اینکه چه تصمیمی بگیرید و چه اتفاقاتی بیافته واقعا سخت شده تو شرایط امروزی ولی باز هم با اطلاعات موجود میشه تصمیم گیری کرد. به حرف انسان ها نمیشه اعتماد کرد چرا که چیز مستندی نیست و خیلی باید حواسمان به این وضعیت جمع باشه که اطلاعاتی را که داریم جمع آوری می کنیم که بر اساس دینا های موثق باشه و دور از حاشیه در منابع انسانی باشه.

۸. برای اولین بار در ایران تیم شما موفق به ساخت ساخت کیت تشخیص کرونا (کوئید ۱۹) شد در این رابطه توضیحاتی بفرمایید چی شد که به همچین موفقیتی دست پیدا کردین؟

کیت تشخیص کرونا از سمت تیم ما پروژه اش آغاز شد که در موقعیتی که کشور در آستانه تعطیلی بود و اوضاع وخیمی وجود داشت کلیه پرسنل تیم ما شبانه روز حضور داشتند تا این پروژه رو انجام بدهند در بحث مستندسازی کیت تشخیص کویید ۱۹ یادم هست که چهار شبانه روز کار کردند تا بتوانند مستندسازی انجام بدهند. باتوجه به دستور سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت این پروژه آغاز شد و واردات مواد اولیه آغاز شد که بتوانیم تست انجام بدیم و کیت تشخیص خوشبختانه آماده شد و به دست آزمایشگاه ها رسید اولش خیلی خوب پیش رفت ولی تو بحث تبلیغات خیلی اشاره ای به آن نشد.

متاسفانه رانت هایی که وجود داشت کیت های تشخیص خودشون رو فروختند یکی از بزرگترین مشکلاتی بود که باهاش برخورد کردیم جدای از آن این کیت تشخیص به نام دانشجویان دانشگاه تهران ثبت شد نه اسم شرکت ما اینها اتفاقات تلخی بود که ایجاد شد اما با این حال ما با توجه به اون شرایط میانگین سنی بچه های ما ۲۸ سال هستن همگی در رده کارشناسی ارشد و دکتری بودند و این یک افتخار بزرگ  برای تیم ما بود شرایطی بود که خیلی از آزمایشگاه ها از سراسر کشور به ما رجوع میکردند که بخواهند خرید را انجام بدهند اما همچنان با این وجود در کل کشور نیاز وجود داره در رابطه با کویید۱۹ و آنفولانزا ویروس عادی شده و خطر هنوز وجود داره و (همچنان این موضوع را لطفا جدی بگیرید)

۹. درباره موفقیت ها و جوایزی که در این سالها کسب کردین به عنوان پژوهشگر کسب کردین بفرمایید ؟

۴ تا مقاله در حوزه میکروجلبک ها نوشتم و ۲ تا کتاب با عنوان مبانی زیست فناوری و مبانی تجاری سازی محصول نوشتم و ثبت اختراع چشم بند زیستی را دارم یکی از محصولات استارتاپی است که به با کمک آن ‌می‌توان انقلابی در مشکل کم‌خوابی افراد به وجود آورد و در سه سال گذشته در نمایشگاه های مختلف شرکت برتر با برند های موسسه آموزشی زیستافن، استارتاپ هوش مصنوعی سریتا، شرکت سینا کلون و لیوژن فارمد در تولیدات داخل انتخاب شدیم.

۱۰. در پایان هم اگر تقدیر و تشکر از کسی دارید یا مطلبی هست که مایل هستید به مصاحبه اضافه کنید بفرمایید‌.

از شما بابت سالها فعالیت رسانه ای تشکر میکنم و بنده دعوت میکنم از تمامی عزیزان شانجانی که سرمایه گذار هستند و کسب و کاری دارند در موسسه همیاری و عمران شانجان جلسه ای داشته باشیم و به جمع بندی برسیم. در بحث آموزشی برای راه اندازی کسب و کارها از صفر تا صد کار از بحث ایده پردازی، سرمایه گذاری و… من به شخصه خودم حاضر هستم که اینکار رو انجام بدم و اینکار نیازمند یک جلسه ای با افراد بزرگ شانجانی هست که با همدیگر انجام بدیم ما شرکت های بزرگی همچون فرمند و آی سودا و … را داریم.

لینک کوتاه خبر:

https://ahalishanjan.ir/?p=10818

تیلیغات شما اینجاست
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
  • پر بازدید ترین ها
  • داغ ترین خبر ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x