Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/ahalisha/public_html/wp-content/plugins/wp-farsi/includes/pdate.php on line 3
نگاهی کوتاه به تاریخچه مدرسه تاریخی کمال شانجان در عصر مدرن – پایگاه خبری شانجان

نگاهی کوتاه به تاریخچه مدرسه تاریخی کمال شانجان در عصر مدرن

مدرسه کمال شانجان از حیث ساختمان با اصول جدید سومین مدرسه «بعد از تسوج و شبستر» ،از حیث اداره با اسلوب نوین آموزش و پرورش ....

در سال ۱۳۰۵ توسط مرحوم عباسعلی واثقی، حاج حسین قلی شانجانی، حاج محمد قلی میرزازاده نافع، حاج نجف میرزازاده نافع، علی عسگر علیزاده، مرحوم حاج فرج ابدی، حاج قاسم خوش نیت، محمد آقامحمد زاده، مدرسه کمال شانجان را تأسیس کردند. یک باب حیاط برای احداث مدرسه خریداری و در سال ۱۳۰۷ یک نفر معلم به نام آقای میرزا صالح تیکمه داشی را استخدام و با تهیه ی وسایل و اثاثیه از همان بودجه، مدرسه ای به نام کمال شانجان افتتاح نمودند.

چندی بعد میرزا صالح تیکمه حاجی آقا شاطری آداشی مقام روحانیت را قبول نمود و اهالی از وجود آقایان محمد آقازرین قلم، میرزا رسول هجری «از اهالی روستا» و محمد علی شبگاهی برای تدریس در مدرسه بهره بردند. مردم شانجان طی این مدت مرتبا از اداره ی فرهنگ تقاضای تاسیس دبستان دولتی می نمودند که متاسفانه به سبب عدم وجود اعتبار کافی تاسیس مدرسه ی دولتی برای اداره ی فرهنگ مقدور نبود.

تا اینکه در سال ۱۳۲۳ و در زمان ریاست آقای بیت اله جمالی این تقاضا مهم انجام شد و آقای عباس نبیی مدیر پیشین دبستان دقیقی شرفخانه به مدیریت آن منصوب شد و با تشکیل ۴ کلاس شروع به کار نمود و از اداره دو نفر دیگر به نام های آقایان مصطفی شیخ بیگی و حاجی آقاشاطری اعزام و دبستان نو بنیاد نام گرفت.

در اواخر سال تحصیلی ۱۳۲۴ به سبب نامساعد بودن عمارت مدرسه و اشتیاق مردم به احداث مدرسه ی جدید. آقای نبیی که تلاش زاید الوصفی در پیشرفت فرهنگ شانجان انجام داده بود در دو جلسه مردم را دعوت به همکاری نمود که با استقبال بی سابقه ی اهالی مواجه شد و از محل فروش عمارت قبلی و جمع آوری اعانه اقدام به ساختمان جدید نمود و تا آغاز سال تحصیلی ۲۴_۲۵ یک دستگاه ساختمان شش کلاسه به انضمام دو باب اتاق و متعلقات آن برای سکونت مدیر مدرسه به اتمام رسید و مورد استفاده قرار گرفت.

در همان سال مدرسه به محل جدید منتقل و شیخ شبستری نامگذاری شد. اما اهالی برای حفظ سابقه نام کمال، از اداره تقاضای تعویض نام شیخ شبستری به کمال را نمودند که مورد قبول واقع شد. در همان سال کلاس پنجم نیز دایر و آقای حمید بابا زاده بر آموزگاران قبلی اضافه شد. بنابر این مدرسه ی کمال شانجان از حیث ساختمان با اصول جدید سومین مدرسه «بعد از تسوج و شبستر» ،از حیث اداره با اسلوب نوین آموزش و پرورش پنجمین مدرسه «بعد از خامنه، شبستر، تسوج و شرفخانه» و از حيث استفاده از بودجه ی دولتی نهمین مدرسه ی منطقه ی شهرستان شبستر « ارونق و انزاب » محسوب می شود.

برای اینکه تعداد دانش آموزان به  حد نصاب برسد، با جلب نظر اهالی در حدود ۱۰ نفر دانش آموز دختر نیز در همان سال ثبت نام و در همان مدرسه به تحصیل مشغول شدند. لازم به یاد آوری است که احداث مدرسه به سبک نوین در شانجان به همت والای اهالی فرهنگ دوست شانجان انجام گرفت. در این میان تلاش پیرمرد روشنفکر به نام حاج علیقلی سامی که مورد احترام مردم روستا بود و با وجود نداشتن فرزند در مدرسه ،در رفع مشکلات آموزگاران. و تشویق اولیا نهایت فداکاری را می نمود ستودنی است. یادش گرامی باد.

در سال ۱۳۲۵_۱۳۲۶ یک نفر دیگر به نام آقای محمد صادق باباپور، به کادر آموزشی مدرسه افزوده شد و در همان سال آقای عباس نبیی که برای احداث مدرسه و مدیریت آن نهایت تلاش را انجام داده بود به دبستان جامی تسوج منتقل و کفالت دبستان به عهده ی آقای حمید بابازاده محول گردید. بعد از ایشان به ترتیب آقایان کاظم زاده، عبدالله دایی، مصطفی شیخ بیگی، عبدالحسین مهینی به مدیریت تعیین و سپس این سمت به آقای داوود جنتی محول شد. آموزگاران آن دوره عبارت بودند از آقایان خلیل کاظم زاده، بهرام منافی، بهمن طبيب آذر، جعفر جعفری، ابوالقاسم شیره پز، حسین شهشناش، میر اسماعیل ساداتیان، عباسعلی سرابی، یدالله کرمدار، اسماعیل نعلبندی، میرزا جان شهشناس، حسن امیر پیکی، اکبرپوران، مصطفی بدیعی و عطاالله احدیان اهالی فرهنگ دوست و ادب پرور شانجان هیچگاه خادمان فرهنگی زادگاه خود را فراموش نکرده و یاد و نام ایشان را در اذهان زنده نگه داشته و به نسل های بعد منتقل خواهند نمود.

 و در سال ۱۳۳۵ مدرسه دخترانه در شانجان تاسیس شد که حاج نجف میرزازاده نافع از خیرین شانجانی منزل خود را وقف برای تاسیس این مدرسه کردند.

گزارش محمدرضا رونقی

عکس مدرسه کمال شانجان از سالیان دور که مدرسه نمونه در منطقه ارونق انزاب قبل از انقلاب بود.

اسامی دانش آموزان کمال شانجان قدیم👇

پله اول از سمت راست نشسته دانش آموز
محمد جعفری، رحیم بیعتی، جانعلی ترابی، ابوالفضل بیعتی، حسن لفیف، احد مهرآذر، محمدباقر، جواد عزیمی، رسول لطافت، صمد بیعتی، فرهاد دشتی

ردیف وسط از سمت راست
نفردوم علی بیدل نفرچهارم عباس قاسم زاده، کریم پورافشار، شهید محمود خردیار، نفر هفتم ریحانعلی قاسم زاده نفر نهم اکبر شهبازی، عباس غرور

صف آخر ایستاده
نفر اول مدیر مدرسه کمال شانجان بایرام خیری شانجانی،

نفر سوم زکریا کیقبادی، یعقوب اصلانی، بهمن دولتی، محسن معینی نفر نهم اسرافیل پورعباسقلی، حسین دانشی، بیوک زینالی

 

عکس از اردو پیشاهنگی در کشتی بندرشرفخانه دانش آموزان مدرسه کمال شانجان سال ۱۳۴۳

 

تعدادی از شاگردان بچه های دانش آموزان قدیم مدرسه دبستان کمال شانجان سر کلاس حاضر شدند و معلم حضور غیاب کرد این آقایان در حال حاضر سمت رئیس شورای سابق اسلامی روستا و ه‍ئیت مدیره مؤسسه همیاری و عمران شانجان را دارند.

لینک کوتاه خبر:

https://ahalishanjan.ir/?p=9659

تیلیغات شما اینجاست

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پر بازدید ترین ها
  • داغ ترین خبر ها